Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

“Reporter tussen vluchtelingen en terreur.” Woelige tijden voor VRT-journalist Steven Decraene

7 februari 2017 @ 20:00 - 23:00

€5,00

Steven Decraene werkt sinds 1999 als tv-journalist, eerst voor VTM Nieuws, later voor het duidingsprogramma Ter Zake en het VRT Journaal.Hij bracht verslag uit van de aanslagen in New York, Madrid, Londen en Parijs. Hij was als verslaggever ter plaatse na de tsunami in Thailand en de typhoon op de Filippijnen.
Het afgelopen jaar bracht tv-reporter Steven Decraene verslag uit vanuit verschillende brandhaarden. Sinds de gruwel van Charlie Hebdo brachten terreuraanslagen hem in Tunesië, Egypte, Turkije, Frankrijk en onze eigen hoofdstad. Voor een ander thema, de asielcrisis, reisde Decraene naar de Griekse eilanden om via de Balkanroute Midden-Europa te doorkruisen. Telkens ontmoette hij opmerkelijke personen en kreeg hij een uitzonderlijke inkijk in de momenten die Europa op een kantelpunt gebracht hebben. In Het Jaar van de verwarring vertelt Decraene over wat mensen beweegt om naar Europa te vluchten, maar ook de recente terreuraanslagen komen aan bod. Want is er nu een verband met de asielcrisis of niet? Wat zag, hoorde en voelde hij aan de concertzaal Bataclan in Parijs, in de rauwe buurten van Saint-Denis, op de luchthaven van Zaventem?
In Het jaar van de verwarring beschrijft Steven Decraene ook waarom en in welke omstandigheden journalistieke beslissingen genomen worden, en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn.

dinsdag 7 februari 2017 om 20 u.

Gemeenschapshuis, Moerkerkse Steenweg 190, 8310 Sint-Kruis

VVK: € 5 voor LEDEN en € 7 voor NIET-LEDEN

ADD: € 7 voor LEDEN en € 9 voor NIET-LEDEN

RESERVEREN via 050 35 84 20 of   antoon.hollevoet@telenet.be

Overschrijven op BE89 4752 0075 8185 van Davidsfonds St.-Kruis

 Organisatie socio-culturele verenigingen Sint-Kruis: Beweging.net – Davidsfonds FEMMA – Gezinsbond – KWB – KVLV- Landelijke Gilden – MARKANT – NEOS – OKRA – UNIZO

 Met de steun van Stad Brugge       

 

 

  

Gegevens

Datum:
7 februari 2017
Tijd:
20:00 - 23:00
Kosten:
€5,00
Evenement Categorie:

Pin It on Pinterest